Jaroslav František Josef Foltýn-Sulkowski zemřel

30.12.2011 23:49

29.12.2011 zemřel v Praze k naší velké lítosti emeritní český hejtman KČ a předseda MS KČ Veltruby, přítel a kamarád, monarchista tělem i duší, pan František Jaroslav Foltýn - Sulkowski z Veltrub.
Bůh budiž milostiv jeho duši a čest jeho památce.

Rok 2011 je poznamenán obrovskými světovými předěly. Evropská integrace je zkoušena ekonomickou krizí, "Arabské jaro" svrhává dosavadní vlády... do toho odcházejí různé osobnosti veřejného života. Zemřel arcibiskup Karel Otčenášek, JV arcivévoda Otto von Habsburk, Václav Havel...

Jméno Jaroslava Františka Josefa Foltýna - Sulkowskiho je spjato s počátky veřejného působení organizovaného monarchismu v Zemích Koruny české.

Všechna tato úmrtí jakoby symbolizovala, že určitá etapa dějin poststudenoválečného světa, je už navždy pryč. Tito lidé, jakoby už nedokázali vkročit do nové společensko-politické situace, která teprve ukáže svou tvář.

Proto, až budeme připíjet na nový rok, připijme si na budoucnost, do které vstupujeme. Zavzpomínejme si však ještě jednou naposledy na ty, kteří už s námi vzpomínat nemohou. Čest jejich památce a jejich plnému životu!



Jiří S. Pospíšil, Jakub Holman
za Sdružení monarchistů Brno

—————

Zpět