Vyšel Moravsko-Slezský historický a duchovní kalendář 2012

18.10.2011 12:02

 

Vážené dámy a pánové, přátelé a milovníci historie, Moravy a Slezska, tradicionalisté a příznivci monarchie.

 

S radostí vám všem jménem autorské skupiny Pauřík-Šubert oznamuji, že se podařilo dát do tisku připravovaný Moravsko-Slezský historický a duchovní kalendář pro rok 2012, který je věnován 100. výročí narození JCKV Ottovi von Habsburg-Lothringen, nedávno opustivší svět vezdejší, s historickým doplňkem o historii Moravy.

Tento záměr byl již prezentován  v červnu t. r. na těchto stránkách Sdružení monarchistů Brno.

 

Řada z vás reagovala předběžnou objednávkou. V záplavě mailů, které každý z aktivistů  sdružení přejímá se snadno může stát, že by se nějaká adresa v daném množství může ztratit, nebo omylem smazat. (Inu, jsme taky jen lidi a chybovat je lidské…) Z tohoto důvodu prosím, aby se již přihlásivší ozvali s potvrzením o zájmu o kalendář, event. objednali, neboť zájem je skutečně velký. Toto lze učinit na adresu sdružení monarchistů, nebo přímo: paurikm@seznam.cz.

 

Předběžně je uvažováno s tím, že kalendáře bude distribuovat autorská skupina, Jiří S Pospíšil pro Brno a okolí, Mikroregion Ostrožsko M. Pauřík a Moravské Slovácko MVDr. J.Čížek, není vyloučeno, že taktéž politická strana Moravané a případně další moravské organizace Moravská národní obec, Moravský národní kongres atp.

 

O dalších prodejcích budete ještě informováni, zatím nebylo sjednáno. Není vyloučen ani zájem některých farních knihoven, čímž podpoří kupující taktéž chod náboženských institucí, přičemž se autorská skupina ve prospěch těchto institucí zříká části honoráře a investoři zisku.

 

Z tohoto důvodu doporučuji co nejrychlejší reakci.

 

Rádi bychom případné zájemce informovali, že první možnost koupě bude již 20. 10. 2011 ku příležitosti mše svaté za blahoslaveného Karla I. Habsburského, která se koná tento den v 17.30 hod. v Brně na Petrově, dále na posezení v šermířském klubu LAG a nadále při setkání příznivců a přátel monarchie, plánovaného 11. 11. 2011 se křtem a případným požehnání církevní důstojností na znamení požehnání příštího roku.

 

Za autorskou skupinu bych si přál, aby se kalendář líbil a rád bych všechny případné zájemce přizval do realizačního týmu, který prospěje nejen podpoře moravského a slezského patriotismu, ale i všeobecné historické osvětě vůbec.

 

O pozornost svědčí i zájem regionálního tisku: viz Rovnost – příloha Slovácko ze dne 18. 10. 2011

 

M. Pauřík

—————

Zpět