Poslední VIII. tematická středa v roce 2015

18.11.2015 21:31

 

Jak bylo oznámeno, konala se 18. listopadu v Klubu zastupitelů města Brna. Účast byla velmi dobrá, celá místnost se zaplnila zájemci o přednášku Ing. M. A. Friščoka na téma Naše historické šlechtické rody včera, dnes a jistě zítra. Besedu řídil s přehledem Dr. L. Šubert.

 

Ing. Fryščok velmi zajímavě probíral historii jednotlivých našich šlechtických rodů. Využil různou literaturu, například skvělou drobnou publikaci – Zdenko-Radslav Kinský: U nás. Jde o nové vydání již starší práce. Ing. Friščok však své vyprávění doplnil o jiné zdroje i vlastní zkušenosti a dovedl informace až do současnosti. Jeho poutavé vyprávění se setkalo s příznivou odezvou vyjádřenou potleskem. Ing. Fryščok naznačil, že by mohlo jít o jeho derniéru, ale nakonec připustil, že by to tak nemuselo být. Bylo by skvělé, kdyby ve svých výkladech pokračoval i nadále. Dr. Šubert pak pokračoval v různých zajímavostech k tématu, namnoze také ze své osobní zkušenosti. Různé připomínky zazněly i v diskusi během výkladu i později.

 

Tematickou středu lze hodnotit velmi kladně, výklad velmi zaujal. Bylo oznámeno, že se chystá v příštím roce ješte pestřejší složení těchto setkání.

 

Text a foto:

Z. S. Krejčí, Sdružení pro monarchii Brno

 

 

 Ing. Fryščok při výkladu
 
 
 Pohled na účastníky
 
  Publikum se zájmem sleduje výklad

—————

Zpět