Pátá tematická středa Sdružení monarchistů Brno

19.06.2013 22:30

 

Pátá Tematická středa Sdružení monarchistů Brno se konala 19. 6. 2013 v 18.00 hod. jako obvykle v Klubu zastupitelů v Brně na Mečové ulici. Tento den se vyznačoval slunečným počasím a vysokými teplotami, ba přímo vedry. Do rozpálených ulic Brna se zřejmě moc lidem na přednášku nechtělo, s tím schůze výboru, konaná předtím, samozřejmě počítala. Nakonec se sešlo cca osm posluchačů, což v malé místnosti nebyla úplně nejhorší účast. 

 

  Jan Schánělec při přednášce

 

 

Přednášky na téma Kam se podělo rakušanství na Moravě a v Čechách? se zhostil brilantním způsobem Jan Schánělec. Nebyla dlouhá, ale to nebylo rozhodně na závadu, protože obsahově skutečně zaujala. Koreferátu na téma Rakušanství versus Masarykův čechoslovakismus se pak ujal dr. Luděk Šubert, i on posluchače natolik zaujal, že se následující diskuse dost protáhla.

S textem se samozřejmě můžete seznámit na těchto stránkách. Je nutno dodat, že mluvené slovo a diskuse posunuje vše poněkud dále, takže určitě stojí zato se dostavit bez ohledu na psané slovo zde na stránkách. Přečíst si je možno zde: Kam se podělo Rakušanství na Moravě a v Čechách? – Rakušanství versus Masarykův čechoslovakismus 

 

 Atmosféru středečního podvečera dokresluje několik fotografií.

 

 

Text a fotografie

Z. S. Krejčí

Sdružení monarchistů Brno, o. s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————

Zpět