Kde všude se můžete setkat se zájmem o monarchii

08.01.2014 11:02

 

Pravidelně čtu blog uživatele Logout, skutečným jménem Martin Kukač. Dále uvádím informace podle údajů jeho blogu: Je to ročník 1983. Velmi brzy se začal zajímat o počítače. Vystudoval osmileté gymnázium. Tam se seznámil s internetem, Linuxem a s webovým programováním v PHP. V roce 2003 odmaturoval z češtiny, angličtiny, matematiky a PHP. Následovalo v Praze studium ČVUT, ovšem po necelých dvou semestrech studia zanechal a od srpna 2004 začal na půl úvazku pracovat ve skupině PPF jako programátor junior. Od roku 2005 do 2009 na Fakultě informatiky a statistiky VŠE vystudoval bakalářský obor Podnikové informační systémy (vyučovaný v rámci Vyšší odborné školy informačních služeb).

 

Svoje názory na svět počítačů a záliby shrnuje takto:

 

– Znal jsem Apple, už když vyráběl jen počítače, a měl jsem ho tenkrát radši.

 

– Microsoft není schopen vyprodukovat pořádný operační systém ani po pětadvaceti letech pokusů. Člověk ale musí ocenit alespoň tu vytrvalost.

 

– Kdyby programátoři mysleli hlavou a děti si radši hrály na hřišti, tak by nám zřejmě každému opravdu stačilo 640 kB operační paměti.

 

– Svět IT ponechaný tržním principům směřuje obvykle od lepšího k horšímu. Zvolená řešení jsou sice většinou líbivější, levnější a rychlejší, ale nad těmi alternativními obyčejně někdo přemýšlel.

 

– Internet způsobil, že se můžeme snadno dostat k užitečným informacím, ke kterým bychom se dříve dopracovávali mnohonásobně déle. Ovšem kdo má ty informace hledat v terabajtech totálního marastu, který je obklopuje?

 

Záliby a koníčky

 

– Počítačová historie (studování, používání a programování počítačů, o kterých jste nejspíš nikdy neslyšeli) a alternativní počítačová současnost

 

– Geocaching (blbnutí s GPS tam někde venku)

 

– Analogová i digitální fotografie (Lumix, Zenit, Fokaflex)

 

– Rádio, radioamatéřina a související fyzika a elektrotechnika, (je to super večer ladit vlnové délky někde kolem 49 metrů a zjišťovat, co vlastně za exotické rádio jsem to naladil).

 

A proč to vše uvádím na těchto stránkách? Je to samozřejmě zajímavé a o to víc, že poslední příspěvek se vymyká tomu všemu. Mohli bychom si myslet, že svět monarchismu je takovému člověku naprosto cizí. Omyl. On sám uvádí svůj článek těmito slovy. „Můj zájem o historii a monarchii je asi již celkem známý.“ Já jako běžný čtenář tematického zcela odlišného blogu jsem to však netušil. Ale nejlépe samozřejmě bude, když si čtenář ten článek vyhledá sám. Odkaz je zde:

 

LOGOUT • Jiří Pernes: František Josef I. – nikdy nekorunovaný český král

 

 

Z. S. Krejčí

Sdružení monarchistů Brno

—————

Zpět