III. tematická středa SMB v r. 2017

15.03.2017 21:02

Konala se 15. března od 18 hod. na obvyklém místě v Klubu zastupitelů města Brna. Změna, která se promítla do TS, spočívala v tom, že se půl hodiny předem na stejném místě konala schůze Řídící rady a Výkonného výboru SMB. Dříve se konávala tato setkání v restaurantu L.A.G. Tato schůze měla dost rušný průběh, debatovalo se o registraci sdružení a spojitých věcech. Půlhodina se ukázala jako málo a vyskytl se názor protáhnout ji přes 18. hodinu. Přednášejíci Dr. L. Šubert však tuto debatu rázně ukončil a ujal se svého tématu Pane Bože, Laudon – aneb 300. výročí zrození vojácké i lidové legendy. Jako vždy, prokázal svou schopnost zajímavě přiblížit téma, zabočovat k zajímavým podrobnostem, takže mu stěží stačila hodina času. Bylo připraveno i promítání obrázků na plátno, bohužel obsluha s tím více než půl hodiny zápasila, až se dílo konečně zdařilo. I potom dr. Šubert dokázal zajímavě komentovat obrázky, které běžný zájemce vnímá bez výkladu pouze jako zpestření tématu. Vysvětloval uniformy, zbraně, formace vojska... Podrobnosti k tématu si můžete přečíst na těchto stránkách v rubrice Články a názory. I tato forma, totiž poskytnutí tezí přednášky předem, se ukazuje jako velmi přínosná.

Účast na Tematické středě byla velmi dobrá, místnost byla zcela zaplněná. Díky skvělé přednášce lze TS hodnotit jako výbornou.

Mgr. Z. S. Krejčí, SMB