Prosba papeže Františka pro celý svět

29.07.2014 12:28

 

Papež František poslal do celého světa tuto naléhavou prosbu:

 

Moje mysl dnes zalétá ke třem krizovým oblastem: blízkovýchodního, iráckého a ukrajinského regionu. Prosím vás, abyste se připojili k mojí modlitbě, aby Pán udělil obyvatelstvu a představitelům oněch území moudrost a sílu potřebné k rozhodnému nastoupení cesty pokoje, aby čelili každé invektivě houževnatým dialogem a vyjednáváním v síle smíření. Středem každého rozhodnutí ať nejsou partikulární zájmy, ale obecné dobro a respekt vůči každému člověku. Pamatujme, že válkou se přichází o všechno a mírem se neztrácí nic.

 

Bratři a sestry, nikdy válka! Nikdy válka! Myslím zvláště na děti, jimž je odnímána naděje na důstojný život, na budoucnost: na děti mrtvé, raněné, zmrzačené, osiřelé, na děti, které si hrají s válečnými troskami, na děti, které se neumějí smát. Prosím zastavte! Z celého srdce vás prosím! Je čas zastavit! Zastavte se, prosím.“

 

xxx

 

V roce 1914 papež sv. Pius X. také prosil císaře, aby nevyhlašoval válku, dopis se k císaři nedostal. Dnes se prosba papeže dostává k nám všem, každý z nás je zodpovědný za mír tam, kde žije a v celém světě.

 

 

Převzato ze Zpravodaje Nový Jeruzalém č. 8/2014

 

—————

Zpět